YouTube

Hieronder ziet u twee filmpjes die zijn opgenomen tijdens een wetenschappelijk symposium over ADHD en voeding en tijdens de daaropvolgende promotieplechtigheid, op 10 oktober 2011.

The amazing effects of food on ADHD

Tijdens het symposium stelt prof. Rutger Jan van der Gaag vragen aan kinderen met ADHD die het RED-dieet hebben gevolgd.

ADHD en voeding: het RED-dieet uitgelegd

Aan het begin van de promotieplechtigheid legt dr. Lidy Pelsser uit wat er bekend is over de effecten van voeding op ADHD.

Een vandaag besteedde zowel in 2008 als in 2011 aandacht aan onderzoek naar ADHD en voeding. In 2008 bundelden ouders en wetenschappers hun krachten om subsidie te verkrijgen voor het uitvoeren van de INCA-studie, een wetenschappelijk onderzoek naar ADHD en voeding. De film hierover kan bekeken worden via deze link. Dankzij deze uitzending kon de INCA-studie daadwerkelijk starten. In de uitzending van 2011, die hieronder te zien is, worden de resultaten van de INCA-studie besproken.

2011: resultaten INCA-studie

Uit de INCA-studie, in februari 2011 gepubliceerd in The Lancet, blijkt dat ADHD bij veel kinderen kan verdwijnen na het volgen van het RED-dieet.

In 2006 vertelt Mike, samen met zijn moeder, hoe groot de impact van het RED-dieet kan zijn [Teleac (Bij ons thuis)]. In 2005 besteedt Teleac aandacht aan het Hoenderloo-project: een groep jongens die niet meer thuis wonen volgt het RED-dieet.

Het verhaal van Mike, met een happy end

Mike en zijn moeder vertellen samen hoe blij ze zijn met het RED-dieet en met de veranderingen die door het dieet teweeg zijn gebracht (Teleac, 2006).

Het Hoenderloo-project

Negen kinderen met gedragsstoornissen die zo ernstig zijn dat ze in een behandelinrichting wonen, zijn na het volgen van het RED-dieet rustiger, aanspreekbaar en minder agressief, terwijl het medicijngebruik met 75% daalde (Teleac, 2005).

 

In 2011 besteedde Omroep Brabant aandacht aan het effect van voeding op ADHD in het programma ‘Onder ons’. Het verloop van het dieetonderzoek wordt uitgelegd, en aan de hand van voorbeelden wordt verteld hoe het RED-dieet een wereld van verschil kan betekenen voor kinderen met ADHD. Dit filmpje kan bekeken worden via http://www.omroepbrabant.nl/?epg/1903312/Onder+Ons.aspx

In 2009 werd door Teleac, in het programma ‘Helder’, gesproken met wetenschappers, ouders en kinderen over het effect van het RED-dieet op ADHD. Van ‘stuiterend door de huiskamer’ tot een kind dat gezellig mee kan op visite. Dit filmpje kan bekeken worden via http://www.uitzendinggemist.net/aflevering/44024/Helder.html#