Leeftijd

Kinderen van 1-12 jaar

Kinderen die jonger zijn dan 4 jaar en kinderen die nog op de basisschool zitten kunnen altijd starten met het PVG-onderzoek. Wel is het belangrijk dat kinderen die ouder zijn dan 8 jaar ook zelf gemotiveerd zijn om het RED-dieet gedurende 5 weken te volgen. Deze kinderen hebben namelijk al zoveel vrijheid dat ze buitenshuis makkelijk van alles kunnen eten, bijvoorbeeld bij vriendjes, tijdens voetbal, of bij het buiten spelen. Zij moeten dus echt zelf aangeven dat ze dit willen en dat ze hun best zullen doen om zich aan het dieet te houden. Het is dus belangrijk dat u de deelname aan het onderzoek bespreekt met oudere kinderen.

Kinderen uit groep 8 krijgen voorrang, omdat het veel moeilijker wordt om het dieet te volgen wanneer kinderen eenmaal naar de middelbare school gaan.

 

Pubers

De ervaring heeft geleerd dat kinderen die naar de middelbare school gaan zeer veel moeite hebben om het RED-dieet vol te houden. Dat is heel begrijpelijk, want vooral op deze leeftijd is het moeilijk om ‘anders’ te zijn; de wens om ‘erbij’ te horen is groot. Bovendien hebben oudere kinderen en pubers veel momenten waarop ze in de verleiding kunnen komen om iets anders te eten. Daarom is het PVG-onderzoek bij middelbare scholieren haast niet uitvoerbaar.

Uitzonderingen bevestigen natuurlijk de regel. Stel dat uw kind toch zeer gemotiveerd is, alle filmpjes op de site heeft bekeken en duidelijk aangeeft dat het dit onderzoek echt wil, dan is deelname altijd bespreekbaar. Maar zelfs dan is de kans groot dat het kind het RED-dieet niet volhoudt. Echter, als uw kind het wel volhoudt, dan zijn de resultaten net zo goed als bij jongere kinderen.

Kortom, als uw kind zelf zeer gemotiveerd is en u bereid bent om deze wens van uw kind te steunen, dan is ook de aanmelding van pubers bespreekbaar. Neem na de aanmelding via de website altijd even telefonisch contact met ons op, zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

 

Volwassenen

Volwassenen kunnen op dit moment niet starten met het PVG-onderzoek. Uit de praktijk is gebleken dat het onderzoek voor volwassenen erg zwaar is en haast niet is vol te houden. Echter, volwassenen die zeer gemotiveerd zijn en ondanks de zwaarte toch graag willen starten met het PVG-onderzoek, kunnen per post een brief sturen naar het Pelsser RED Centrum Eindhoven, waarin ze hun aanmelding kunnen motiveren en waarin ze kunnen aangeven welke ondersteuning ze hiervoor zullen krijgen van het thuisfront. Aan volwassenen die roken of alcohol gebruiken wordt altijd eerst gevraagd om daar gedurende minimaal 3 maanden mee te stoppen. Op het moment dat er een groep volwassenen zou kunnen starten met het onderzoek, wordt er telefonisch contact met u opgenomen.

Print Friendly, PDF & Email

Leeftijd Red Centrum