Liesbeth, 6 jaar

Liesbeth was een rustige baby die uren in de box kon liggen spelen. Ze kreeg borstvoeding en was geboren na een goede zwangerschap. Als peuter was ze erg ondernemend en had ze moeite om te luisteren.

Vanaf het moment dat ze naar de peuterspeelzaal ging werd ze steeds drukker; stilzitten kon ze niet. Als ze haar zin niet kreeg, liet ze zich op de grond vallen en krijste ze haar longen uit haar lijf. Ze liep vaak weg en moest voortdurend in de gaten gehouden worden. Ook kreeg ze problemen met inslapen; ze kwam ’s avonds regelmatig uit haar bed.

Op de peuterspeelzaal was er echter niets met Liesbeth aan de hand. Ze speelde lief met andere kinderen en was gehoorzaam. Zo gauw ze echter weer thuis was, liet ze alle remmen los en stuiterde ze als een pingpongballetje door het huis. Op aanraden van de huisarts werd video-hometraining gedaan, maar al gauw bleek dat de ouders zeer consequent waren en dat er een andere oorzaak moest zijn voor de problemen.

De ouders meldden Liesbeth aan bij het Pelsser RED Centrum, waar ze het RED-dieet volgde. Na twee weken sliep ze rustig in, liep ze niet meer weg en kon ze in de supermarkt rustig in het karretje blijven zitten.

Ook bij Liesbeth werden de gedragsproblemen veroorzaakt door voeding.
Print Friendly, PDF & Email