Ramon, 1 jaar

Ramon werd geboren na een vlekkeloze zwangerschap en de geboorte verliep snel en zonder complicaties. De eerste week was hij een lieve baby. Hij kreeg borstvoeding en dronk goed. De tweede week begon hij echter wat meer te huilen. Dit nam langzaam maar zeker toe, tot hij, toen hij vier weken oud was, bijna de hele nacht wakker was en aan een stuk door huilde, behalve als zijn ouders met hem rondliepen.

Zijn ouders waren radeloos en gingen met Ramon naar de huisarts en de kinderarts. Er werd echter geen oorzaak voor de problemen gevonden. Ze stapten over op flesvoeding, maar hoewel het iets beter leek te gaan, bleef Ramon veel huilen en was hij overdag erg rusteloos. Vanaf 7 maanden at Ramon met de pot mee. Hij vond het heerlijk en at met plezier. Toen hij 9 maanden was, kon hij al lopen. Met 10 maanden klom hij uit de box en moesten alle breekbare spullen in de kamer heel hoog gezet worden, want niets was veilig voor dit ondernemende manneke. Hij kreeg last van driftbuien, was vaak ontroostbaar en had geen rust om eens lekker op schoot te zitten.

Toen hij 11 maanden oud was, werd Ramon door de huisarts verwezen naar het Pelsser RED Centrum en startte hij met het PVG-onderzoek. Na twee weken kon Ramon rustig op schoot zitten om voorgelezen te worden. Hij luisterde naar zijn moeder wanneer ze hem vertelde dat hij echt niet aan de knopjes van de video mocht komen en begon niet gelijk te gillen als hij zijn zin niet kreeg. Ramon reageerde dus heel goed op het dieet.

Print Friendly, PDF & Email