Arts of psycholoog en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Volg een opleiding tot PVG-specialist en participeer in wetenschappelijk onderzoek naar de invloed van voeding op ADHD en comorbide kinderpsychiatrische stoornissen

Wij zoeken enthousiaste (jeugd)artsen of GZ-psychologen die een eigen Pelsser RED Centrum willen starten. Meer informatie over de werkzaamheden vindt u op deze site. U volgt eerst een opleiding tot PVG-specialist. Duur (naast zelfstudie is er één dag per week een opleidingsdag in Eindhoven gedurende maximaal 20 weken) en kosten van de opleiding zijn afhankelijk van uw bekendheid met dit specifieke onderwerp en zullen in een persoonlijk gesprek worden toegelicht en in overleg worden vastgesteld.

Na het succesvol afronden van de opleiding gaat u zelfstandig aan het werk in een eigen praktijk, waarin u door middel van uitgebreid diagnostisch onderzoek –  dat altijd wordt uitgevoerd volgens een standaard onderzoeksprotocol ­– vaststelt of de gedragsproblemen van een kind al of niet veroorzaakt worden door voeding. Zo ja, dan wordt verder onderzoek uitgevoerd om na te gaan op welke voeding het betreffende kind reageert, zodat het uiteindelijk weer zo normaal mogelijk kan eten. Zo nee, dan worden, gebaseerd op alle verzamelde informatie tijdens het onderzoek, op maat gemaakte adviezen gegeven over verdere onderzoeksmogelijkheden en andere therapieen.

Naast kennis over kinderpsychiatrie zijn interesse in voeding en goede communicatieve vaardigheden noodzakelijk om dit werk goed te kunnen uitvoeren. Out of the box denken en een positief-kritische geest worden zeer geapprecieerd. Daarnaast wordt affiniteit met wetenschappelijk onderzoek op prijs gesteld. Onze voorkeur gaat namelijk allereerst uit naar iemand die, naast de werkzaamheden in uw eigen Pelsser RED Centrum, wil participeren in wetenschappelijk onderzoek naar het mechanisme van voeding bij kinderen met ADHD. Omdat dit onderzoek zal worden uitgevoerd aan de Wageningen University & Research, zult u bereid moeten zijn om gedurende een periode van 6 tot 10 maanden minimaal twee dagen per week in Wageningen praktijk te voeren.

Hebt u interesse of wilt u meer informatie? Neem dan telefonisch contact op met dr. Lidy Pelsser, wetenschappelijk onderzoeker en werkzaam in het Pelsser RED Centrum Eindhoven (040-2488393).

Print Friendly, PDF & Email